Ensaladilla rusa

February 12th, 2006

Venäläinen salaatti

Espanjalaiset kutsuvat tätä salaattia venäläiseksi, mutta mielestäni se muistuttaa aika paljon sitä, mitä me Suomessa nimitämme Italiansalaatiksi. Noh, maassa maan tavalla, joten tässä ohje venäläiseen salaattiin espanjalaisittain (määrät makusi ja ruokailijoiden lukumäärän mukaan):

perunaa (keitettyä)
porkkanaa (keitettyä)
kananmunaa (keitettyä)
herneitä (purkkiherneet sopivat vallan mainiosti, mutta muista huuhdella niistä säilykeneste huolellisesti pois)
säilyketonnikalaa (hyvälaatuista)
vihreitä oliiveja ohuehkoina siivuina (tai suolakurkkua pieninä kuutioina)
majoneesia
suolaa
vettä kosteutta antamaan, jos lopputulos on liian kuiva

Vinkkejä:

  • Tarjoile viileänä tai jopa kylmänä.
  • Tästä salaatista saattaa tulla hieman… noh, oksennuksen näköistä, joten suosittelen, että koristelet sitä jollakin tavoin aseteltuasi sen ruokailijoiden lautasille. Voit esim. lisätä muutaman salaatinlehden ympärille, ripotella salaatin päälle hieman pieneksi murskattua keitettyä kananmunankeltuaista (ja miksei valkuaistakin), oliivisiivuja tai katkarapuja.
  • Salaatin on tarkoitus olla rakenteeltaan aika tiivistä (ei kuitenkaan kuivaa!), joten jollet ole käyttänyt salaatin valmistamiseen liian paljon nestettä, voit myös käyttää jotakin leivontamuottia asetellaksesi salaatin kauniisti lautaselle.
  • Pieni määrä sopii hyvin tapas-pöytään, suurempi annos alkuruoaksi. Kovin suurta määrää tätä salaattia ei kuitenkaan kannata nauttia eikä valmistaakaan, sillä se on varsin täyttävää.

2 vastausta to “Ensaladilla rusa”

  1. [...] Pahoittelen pitkähköä taukoa. Tämä blogi kuitenkin päivittyy – hitaasti, mutta varmasti…Tällä kertaa tapas-vinkkini on seuraavanlainen: valmista ensaladilla rusa tästä blogista löytyvän ohjeen mukaan (kiireisemmät voivat käyttää vaikkapa valmista italiansalaattia), annostele salaattia lusikalla kinkkusiivujen päälle ja kierrä siivut rullalle. Vinkkejä: [...]

  2. [...] Ensaladilla rusa eli Venäläinen salaatti [...]

Trackback URI | Comments RSS

Kommentoi!