Alhambra tarjoaa historian havinaa!

Alhambra tarjoaa historian havinaa!

Kaytossa oleva kuva Alhambra tarjoaa historian havinaa - Alhambra tarjoaa historian havinaa!

Espanja tunnetaan monista syistä ja sitä rakastetaan hyvin monenlaisten ominaisuuksiensa vuoksi. Ensinnäkin se on vahva jalkapallomaa ja suosittu turistimaa. Toiseksi sillä on myös erityisen mielenkiintoinen ja monivaiheinen historia, johon kannattaa ehdottomasti tutustua pintaa syvemmältä! Alhambra on oivallinen kohde aloittaa maan historiaan tutustuminen!

Postitse kuva Alhambra tarjoaa historian havinaa Mista Alhambran upea historia alkoi - Alhambra tarjoaa historian havinaa!Mistä Alhambran upea historia alkoi?

Alhambran nimi juontaa arabiankieliseen punaista tarkoittavaan sanaan ja se periytyy maurilaisaikaisesta Nasridien dynastiasta. Alhambra oli nimittäin tuona aikana kyseisen dynastian hallitsijoiden palatsi, joka sijaitsee nykyisen Espanjan Granadassa. Sen keskeisimmät osat on rakennettu 1300-luvun lopulla. Sisäpuolelta Alhambra on erityisen koristeellinen ja palatsia pidetäänkin islamilaisen arkkitehtuurin suurena taidonnäytteenä ja yhtenä sen suurimmista ja upeimmista saavutuksista.

Postitse kuva Alhambra tarjoaa historian havinaa Sijainti - Alhambra tarjoaa historian havinaa!Sijainti

Alhambra rakennettiin nykyisen Espanjan Granadaan, kukkulalle, jonka takaa voi nähdä Sierra Nevadan vuoret. Muurien sisään mahtuu 14 hehtaarin kokoinen alue, jossa asui ennen 40 000 asukasta. Erillisiä palatseja on ollut arvioiden mukaan kuusi kappaletta. Lisäksi alueelta on löytynyt parakkeja, eläintarhan, lintutalo, moskeija, kauppoja, työpajoja sekä muita tarpeellisia palveluja. Palatseissa puolestaan oli altaita, lähteitä, pylväitä, arkadeja, saleja, pihoja ja taidokkaita koristeluja, jotka salpaavat nykyvierailijankin hengen.

Ulkopuolelta alue näyttää melko karulta, mutta ensivaikutelma pettää suuresti, sillä sisäpuolelta löytyvät rakennukset on koristeltu erittäin upeasti seinistä kattoihin. Löydät palatseista upeita pitsimäisiä arabeskikuvioita, värikkäitä lasitettuja tiiliä sekä uskonnollista arabialaista kalligrafiaa! Muqarnas eli sirot holvikoristelut leimaavat Alhambran koristeellista ilmettä.

Palatsien koristeellisuus ja kauneus saattaa kuitenkin johtaa harhaan, sillä vaikka palatsialue on todella koristeellinen ja kaunis, ei siellä elänyt Nasrid-dynastia ollut erityisen varakas. Upeuden takana piilee se, että alueen rakentamiseen on käytetty edullisia materiaaleja, kuten tiiliä, puuta ja stukkosta. Vaikka Alhambra onkin eittämättä todella upea, ei se vedä vertoja sitä vanhemmille Umaijadien dynastian aikaisten kalifien palatseille, kuten Madinat al-Zahralle.

Postitse kuva Alhambra tarjoaa historian havinaa Vinkkeja Alhambraan matkustavalle - Alhambra tarjoaa historian havinaa!Vinkkejä Alhambraan matkustavalle

Jos haluat tutustua Alhambraan, kannattaa matkaan varautua hieman etukäteen. Ellei paikka ole sinulle ennestään tuttu ja haluat tutustua siihen ja sen mielenkiintoiseen historiaan erityisen syvällisesti, kannattaa tutustumiskierrokselle varata oma opas, joka tutustuttaa sinut alueen mielenkiintoiseen historiaan ja kertoo mukaansa tempaavia tarinoita sen historiaan liittyen. Kun varaat oman oppaan vain sinulle tai perheellesi, saat käynnistä huomattavasti enemmän irti kuin liikkuessasi suuren turistiryhmän mukana. Opas voi tällaisessa tilanteessa ottaa paremmin toiveesi huomioon ja sinulla on enemmän aikaa esittää hänelle kysymyksiä sinua mietityttävistä asioista. Jos olet jo vieraillut Alhambrassa aiemminkin, voi myös omatoiminen tutustuminen alueeseen olla hyvä valinta. Tällöin voit kulkea alueella täysin omaan tahtiisi ja käyttää eniten aikaa kohteisiin, jotka kiinnostavat sinua kaikista eniten.

Varaa tutustumiskierrokselle mukaan hyvät kengät, joilla on miellyttävä kävellä. Alue on yllättävän laaja ja nähtävää on paljon! Kesäaikaan alueella voi olla todella kuuma, joten kannattaa suojata iho aurinkovoiteella ja ottaa mukaan riittävästi vettä. Taukoja joutuu ehkä tästä huolimatta pitämään silloin tällöin, mutta näin upeissa puitteissa jopa taukojen pitäminen tuntuu suoranaiselta luksukselta!

Jos islamilaisen taiteen historia kiinnostaa sinua, on Alhambra upea kohde! Se on myös oivallinen esimerkki siitä, kuinka Espanjan loman ei suinkaan tarvitse olla pelkkä rantaloma, vaan lomaan voin helposti yhdistää hyvin monenlaisia komponentteja!